Tapahtumat 2021

Pirkanmaan Monikkoperheet ry:n tapahtumat

2021 TAPAHTUMAKALENTERI

TAMMIKUUHELMIKUUMAALISKUU
13.1. Uniluento2.2. Kaksostenpäivä3.3. Kolmosten päivä
26.1. Ensiapuluento2.2. Kaksostenpäivän webinaari4.3. Vertaistuki-ilta
12.3. Etämuskari
HUHTIKUUTOUKOKUUKESÄKUU
8.4. Vertaistuki-ilta16.5. Tunnetaito webinaari13.6. Äitien ilta
20.6. Kesäretki Niihamaan
20.6. ja 21.6. etä-Valmennus
HEINÄKUUELOKUUSYYSKUU
5.8. ja 12.8. etä-Valmennus
29.8. Seikkailupuisto
LOKAKUUMARRASKUUJOULUKUU
Isien ilta5.11. Vaalikokous
3.10. ja 4.10. etä-Valmennus23.11. ja 30.11. etä-Valmennus
16.10. Etätaikashow27.11. Pikkujoulut

Jäsenenä saat tiedon tapahtumista ensimmäisenä sähköpostitse, ja yhdistyksen somessa Facebookissa ja Intagrammissa saat lisätietoja.

Elokuu

Seikkailupuisto

Yhdistyksemme tarjoaa jäsenilleen mahdollisuuden Flowparkin kiipeilyelämykseen Tampereen seikkailupuistossa sunnuntaina 29.8. klo 9-12. Koko puisto on täksi ajaksi varattu vain meidän käyttöön. Kiipeilyn hinta on 10€/hlö, joka maksetaan ennakkovarausmaksuna yhdistyksen tilille.

Normaalisti kiipeilyn hinta on 20€/27€, joten nyt pääsee edullisesti testaamaan omaa huimapäisyyttään! Järjestämme myös pientä oheistoimintaa lapsille, jotka eivät rohkene korkeuksiin. Alueelle voi siis tulla katselemaan meininkiä, vaikkei itse rohkenisi radoille. Tai jos vain osa perheestä haluaa kiipeillä, muut voivat kannustaa huimapäitä maankamaralla. Osallistuminen ilman kiipeilyä on maksuton.

Ilmoittaudu mukaan vastaamalla saamaasi kutsusähköpostiin viimeistään 15.8.Nähdään Flowparkissa, lämpimästi tervetuloa!🧡

Kesäkuu

Kesäretki Niihamaan

Tervetuloa monikkoperheiden kesäretkelle sunnuntaina 20.6.2021 klo 15–17 Niihaman majalle, Tampereelle.

Tapahtuma järjestetään yhdistyksen jäsenperheille ja se on osallistujille maksuton.

Tapahtumassa pääset tutustumaan toisiin monikkoperheisiin ja viettämään mukavaa kesäistä päivää yhdessä. Vertaistuen lisäksi ohjelmassa on makkaran- ja letunpaistoa nuotiolla sekä tehtävärasteja luonnossa kaikenikäisille.

Ilmoittauduthan mukaan siis mahdollisimman pian, viimeistään perjantaina 11.6., vastaamalla saamaasi kutsusähköpostiin.

Tervetuloa! 💚

PS. Olisiko sinulla mahdollisuus ja hetki aikaa toimia tapahtumassa vapaaehtoisena? Etsimme tapahtumaan letunpaistajia, jotka voisivat osan tapahtuma-ajasta paistaa lettuja valmiista taikinasta. Kerrothan siis ilmoittautumisen yhteydessä, jos vapaaehtoistehtävä kiinnostaa. Kiitos ❤️

Äitien hemmottelu

Järjestämme monikkoäideille hemmottelutapahtuman sunnuntaina 13.6. klo 15-17 Näsinpuistossa Tampereella.

Luvassa on ensin rentouttava ja voimauttava joogatunti, jonka ohjaa Hämeen Naisvoimistelijat ry:n joogaohjaaja Laura Lilja. Sen jälkeen rentoudumme yhdessä piknik-herkkujen parissa vapaamuotoisesti jutustellen.

Tapahtuma on tarkoitettu yhdistyksen jäsenille, ja se on osallistujille maksuton.

Ilmoittautumisohjeet on lähetetty jäsenille sähköpostiin. Mukaan mahtuu 20 ensimmäistä, joten kannattaa olla nopea.

Lämpimästi tervetuloa!

Toukokuu

Tunnetaito -webinaari

Tervetuloa monikkoperheyhdistysten yhteiseen tunnetaito-webinaariin 16.5. klo 16-17.30 Zoomissa!

Webinaarin vetää kouluttaja Julia Pöyhönen, joka on lasten kehitykseen ja vanhempien tukemiseen erikoistunut psykologi (esim. Fanni-, Ympyräiset- ja Empatiataiturit-tunnesarjat, Tunnetaitojen käsikirja kollega Heidi Livingstonin kanssa). Webinaarin ensimmäinen 30 minuuttia on suunnattu lapsille, ja jälkimmäinen 60 minuuttia vanhemmille.

Osallistumislinkki ja myöhemmin tallenne jaetaan yhdistyksen jäsenille sähköpostitse, ennakkoilmoittautumisia ei tarvita.

Huhtikuu

Vertaistuki-ilta 8.4.2021

Tervetuloa Pirkanmaan monikkoperheiden avoimeen keskusteluiltaan to 8.4. klo 17:30! 

Ensimmäinen monikko-odottajille ja monikkovauvaperheille suunnattu keskusteluilta pidettiin maaliskuun alussa, ja sen saaman suosion myötä jatketaan huhtikuun 8. päivänä vertaistuellisen keskustelun merkeissä. Illan vetäjänä toimii tuttuun tapaan doula & sh Mira Niemi @doulannemira

Tilaisuus on avoin kaikille riippumatta yhdistyksen jäsenyydestä. Paikkoja on rajatusti, joten varaa omasi pian! 

Ennakkoilmoittautumiset ma 5.4. klo 23:59 mennessä osoitteeseen pirkanmaan.monikkoperheet@gmail.com. Samaan viestiin voit mielellään liittää mahdollisia kysymyksiäsi ja toiveitasi keskustelunaiheista.Lämpimästi tervetuloa niin viime kerralla mukana olleille kuin ensikertalaisillekin! 

Maaliskuu

Monikkoperheiden kansallinen etämuskaripäivä 12.3.2021

Monikkoyhdistysten yhteinen muskaripäivä on täällä! 😃🎉🎶🎸

Muskarifiiliksiä saa mielellään jakaa sosiaalisessa mediassa #monikotmuskarissa ja voit myös käyttää #pirkanmaanmonikkoperheet ja #liikkuvalaulureppu

Jäsenille on lähetetty linkit muskareihin sähköpostiin. Ne ovat voimassa toukokuun loppuun.

Tule mukaan monikoiden yhteiseen muskariin!

Vertaistuki-ilta 4.3.2021

Avoin keskusteluilta monikko-odottajille ja monikkovauvojen vanhemmille.

Kovasti kysytty vertaistuellinen ilta järjestetään etäyhteyksin Zoomissa torstaina 4.3.2021 klo 17.30 – 19.00. Tarjolla on tutustumista, vastauksia mieltä askarruttaviin kysymyksiin monikkovanhemmuudesta, sekä ennen kaikkea vertaistukea. Illan vetäjänä toimii ammattidoula, sairaanhoitaja Mira Niemi. Paikalla myös Pirkanmaan yhdistyksen konkareita jakamassa kokemuksiaan.

Tilaisuus on avoin kaikille monikkovauvaperheille riippumatta yhdistyksen jäsenyydestä. Mukaan mahtuu rajattu määrä osallistujia, joten toimi nopeasti – ja vinkkaa tutuillekin!

Ennakkoilmoittautumiset sunnuntaihin 28.2.2021 klo 23:59 mennessä osoitteeseen pirkanmaan.monikkoperheet@gmail.com.
Liitäthän ilmoittautumisen yhteyteen mahdolliset kysymykset / toiveet puheenaiheista.

Lämpimästi tervetuloa!

Helmikuu

Kaksosten päivän kuvakisa 21.1.-2.2.2021

Tiistaina 2.2. vietetään Kaksosten päivää!

Koronatilanteen vuoksi lähitapahtumia ei voida järjestää, joten Pirkanmaan monikkoperheet juhlistaa kaksosia tänä vuonna iloisella kuvakampanjalla.

Lähetä terveisiä toisiin monikkoperheisiin ja julkaise kuva monikkolapsistasi Facebookissa tai Instagramissa 2.2. mennessä tunnisteella #pmp_kaksostenpaiva tai lähetä kuvasi osoitteeseen pirkanmaan.monikkoperheet@gmail.com niin osallistut kahden Särkänniemi-rannekkeen arvontaan.

Yhdistys voi jakaa tunnisteella julkaistuja kuvia sosiaalisessa mediassa tai viestinnässä. Ethän siis julkaise kuvia, jos et halua niitä jaettavan yhdistyksen somessa. Arvonta on tarkoitettu yhdistyksen jäsenille ja liput arvotaan 7.2.

Yhdistyksen Facebook-sivu

Tervetuloa kisaan mukaan ja kaikille onnea arvontaan!

Tammikuu

Ensiapuluento 26.1.2021

Punaisen Ristin ensiapukouluttajan luento lasten tapaturmien ensiavusta 26.1.. Webinaari järjestetään Teamsin kautta.

Mukaan mahtuu 20 osallistujaa, mutta mahdollisuutta tallenteeseen selvitetään. Pyydämme ilmoittautumisia sähköpostilla ke 20.1. mennessä. Tapahtuman rajallisen osallistujamäärän vuoksi kannattaa ilmoittautua nopeasti ja esteen sattuessa hoitaa myös peruutus mahdollisimman pian.

Uniluento 13.1.2021

Uniohjaaja Teija Kautto (www.uneksija.fi) pitää luennon ja keskustelutilaisuuden monikkoperheiden uniongelmista. Hänen koulutukseensa on sisältynyt myös monikkolapsille ominaiset uniongelmat ja hän on lisäksi työssään ohjannut kaksosperheitä.

Painopiste tässä luennossa on yli puolivuotiaiden lasten uniongelmissa ja niiden ratkaisussa erilaisin metodein. Noin tunnin kestävän luento-osuuden päätteeksi Teija käy läpi osallistujien etukäteen lähettämiä ja luennon aikana mieleen nousseita kysymyksiä. Tapahtuma loppuu klo 19.30 mennessä, ja se toteutetaan Google Meetin kautta. Pyydämme ilmoittautumisia ja mahdollisia kysymyksiä sekä aihetoiveita to 7.1. mennessä. Voit laittaa meille toiveen myös, jos haluaisit vastaavan tilaisuuden pikkuvauvojen (alle 6 kk) uniongelmista.


Kysy tapahtumista: pirkanmaan.monikkoperheet@gmail.com
Seuraa ilmoittelua myös Facebook-sivullamme Pirkanmaan Monikkoperheet ry