Etäkoulua kaksosveljen kanssa

12.05.2020

Etäkoululaiset

Nyt olen käynyt etäkoulua noin kahdeksan viikkoa, ja tämä on oikeastaan ihan mukavaa. Alan jo tottua tähän, ja tunnen, että voisin jatkaa tätä ikuisesti, mutta kaipaan samaan aikaan kavereitani koulussa ja koulun ilmapiiriä. Etäkoulun käyminen samalla luokalla lähiopetuksessa olevan kaksosveljen kanssa helpottaa opiskelua huomattavasti, sillä voin kysyä häneltä tarvittaessa etäoppituntien aikatauluista ja läksyistä, eikä minun tarvitse keskeyttää äitini työpäivää avun tarpeen takia. Toki, jos kaksosveli kysyy apua tehtävissä, mielelläni autan veljeäni, mutta se syö aikaa omalta opiskelultani.

Saatan oppia uusia asioita itsekin veljeäni neuvoessa, mutta jos olen tehnyt tehnyt tehtävät oikein, en todennäköisesti opi uutta. Veljeni kuitenkin auttaa minua tarvittaessa. Voin tehdä kaksosveljeni kanssa liikunnan läksyjä, niin ei tarvitse yksin lenkkeillä. Kaksosveljeni kanssa voi tehdä myös kielten suullisia tehtäviä, niin minun ei tarvitse höpötellä itsekseni. Kokeita emme tietenkään  tee yhdessä.

Etäkoulun alkaessa käytössämme oli vain yksi tietokone, joten jouduimme vuorottelemaan, kumpi saa käyttää konetta. Konetta käytettäessä aikaa ei ole rajattomasti, joten huomasin, että minun pitää olla ripeä. Yrittäessäni tehdä tehtäviä puhelimella, koska en voinut käyttää konetta veljeni käyttäessä sitä, teki mieleni useasti heittää puhelin seinään. Kun sain koulultani kannettavan tietokoneen lainaan, helpottui tilanne huomattavasti. Onhan kaksosveli myös mukavaa seuraa vapaa-aikana. Minä kun en vapaa-aikani kauheasti muiden kanssa juttele. Hänelle voi myös avautua, jos huonosti mennyt koe tai tehtävien määrä alkaa ärsyttämään. Pienen pohdinnan jälkeen etäopiskelussa on enemmän hyötyjä kuin haittoja, sen voi päätellä jo tämän blogitekstin pituudesta.

5.5.2020
Onni Pänkäläinen
kaksonen