Vapaaehtoiseksi

Kiinnostaako sinua yhdistystoiminta? Onko sinulla näpeissäsi taito järjestää tapahtumia? Hallitsetko talousasiat, nettisivujen päivityksen? Vai onko sinulle kiinnostusta lehden tekemiseen, paloa vaikuttaa monikkoperheiden etuuksiin tai haluaisitko kenties toimia valmentajana, nettivertaisohjaajana tai somenikkarina?
Suomen Monikkoperheet ry:ssä ja monikkoperheyhdistyksissä toimii satoja vapaaehtoisia ympäri Suomea. Vapaaehtoisena voit toimia itseäsi kiinnostavien asioiden parissa, saat arvokasta kokemusta ja taitoja, joita voit hyödyntää esimerkiksi työelämässä. Pääset myös osallistumaan koulutus- ja vertaistukitilaisuuksiimme ja saat ohjausta omaan vapaaehtoistyöhösi.

Vapaaehtoistehtäviä Suomen Monikkoperheet ry:ssä

  • Järjestön hallitus: Uudet jäsenet hallitukseen valitaan vuosittain syksyllä vuosikokouksessa. Hallituksen jäsenet suunnittelevat järjestön strategian ja suuntalinjat sekä tekevät päätöksiä esimerkiksi järjestön talouteen, hallintoon ja henkilöstöön liittyen. Hallituksella on kokouksia noin 5-7 kertaa vuodessa, pääosin etäyhteyksin. Kasvokkain kokoontumiset Jyväskylässä. Lisäksi hallitus työskentelee sähköpostitse, suljetussa Facebook-ryhmässä ja Teamsissa.
  • Vaikuttamistyöryhmä: Työryhmän jäsenenä pääset toimimaan järjestön valtakunnallisessa vaikuttamistyössä. Vaikuttamistyöryhmä kokoontuu (Helsingissä tai etäyhteyksin) noin 3-4 kertaa vuodessa. Lisäksi ryhmä pitää yhteyttä sähköpostitse ja suljetussa Facebook-ryhmässä.
  • Monikkoperheet-lehden lehtityöryhmä: Pääset tekemään 4 kertaa vuodessa ilmestyvää valtakunnallista lehteä. Tehtäviä on tarjolla niin kirjoittajille, valokuvaajille kuin kuvittajillekin. Lehtityöryhmä kokoontuu noin 2 kertaa vuodessa (Helsingissä tai etäyhteyksin). Lisäksi ryhmä työskentelee suljetussa Facebook-ryhmässä.
  • Viestintätiimi: Tiimiläisenä osallistut järjestön viestinnän ideointiin ja toteuttamiseen Facebookissa, Instagramissa, Twitterissä ja Youtubessa. Ryhmä kokoontuu (Tampereella tai etäyhteyksin) noin 2-3 kertaa vuodessa sekä ryhmä työskentelee suljetussa Facebook-ryhmässä.

Tarvitsemme sinua. Haluatko vaikuttaa, omaa aikaa, tehdä hyvää, mahdollistaa kohtaamisia. Tule mukaan.

Kiinnostuitko?
Ota yhteyttä vapaaehtoistoiminnan koordinaattori
Raisa Ojaluotoon, koordinaattori@monikkoperheet.fi niin kerromme lisää.

Vapaaehtoistehtäviä alueellisissa monikkoperheyhdistyksissä

Suomessa toimii 16 alueellista monikkoperheyhdistystä. Yhdistyksissä voit toimia:

  • Yhdistyksen hallituksessa: mm. puheenjohtaja, varapuheenjohtaja, sihteeri, rahastonhoitaja, jäsenvastaava, tiedotusvastaava, tapahtumavastaava
  • Yhdistyksen aktiivitoimijana: esimerkiksi monikkoperhevalmentaja, sosiaalisen median vastaava, jäsenetuliikevastaava, tapahtuma-avustaja, internetsivujen päivittäjä

Ota yhteyttä lähimpään yhdistykseen ja lähde mukaan toimintaan!

Hallitus tarvitsee sinua, tule, tee, toimi, tekemisen meininkiä hyvässä seurassa.