Perhelomat

Tuetut monikkoperhelomat yhteistyössä lomajärjestöjen kanssa

Lomajärjestöt (mm. Maaseudun Terveys- ja lomahuolto ry, Hyvinvointilomat ry) organisoivat tuettua lomatoimintaa. Nämä tuetut lomat ovat kaikkien Suomessa asuvien haettavissa.

Lapsiperheille suunnatut tuetut lomat ovat viiden vuorokauden mittaisia, ohjelmallisia ja täysihoidon sisältäviä lomajaksoja. Lomasta peritään perheiltä omavastuuosuus.

Lomajärjestöt järjestävät osan lomista yhteistyössä eri järjestöjen ja yhdistysten kanssa. Suomen Monikkoperheet ry on yksi yhteistyökumppaneista. Anomme joka vuosi lomajärjestöiltä monikkoperheiden (kaksos,- kolmos,- ja nelosperheet) haettaviksi omia lomajaksoja. Lomien tarkoituksena on, että perheet saisivat irtautumisen arjesta ja tapaisivat lomailun ohella lomaviikollaan myös toisia monikkoperheitä. Kokemusten vaihto, vertaistuki ja leikkikaverit lapsille ovat hyvää antia lomailun ohessa. Osalla MTLH ry:n lomista on mukana järjestön oma vapaaehtoinen Lomaluotsi.

Tietoa hakemisesta

Perhe hakee tuettua lomaa lomajärjestöjen sähköisen lomahaun kautta. Tuetun loman voi saada maksimissaan kolmen vuoden välein ja enintään kolme kertaa kymmenen vuoden aikana. Tällä käytännöllä pyritään varmistamaan, että tuetuille lomille osallistuu mahdollisimman paljon lomalaisia, jotka eivät ole ennen olleet tuetulla lomalla. Rahoittajan (STEA) ja lomajärjestöjen tavoitteena on, että mahdollisimman moni tuettua lomaa tarvitseva pääsee lomalle vähintään kerran.

Hakemus tulee täyttää perusteellisesti ja huolellisesti, sillä valinta tehdään hakemusten perusteella. Lomatuki myönnetään taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein. Tukea myönnettäessä otetaan huomioon hakijan ja puolison tulot ja menot, hakijan elämäntilanne ja aikaisemmin saatu lomatuki. Kiinnitä huomio myös hakulomakkeen perusteluosan täyttöön. Pyydetyt henkilötiedot tulee täyttää täydellisinä, kaikkien hakemuksessa ilmoitettujen henkilöiden henkilötunnukset tulee ilmoittaa täydellisinä tarkistusosineen. Puutteellisesti täytettyjä hakemuksia ei käsitellä. Yleisesti lomajärjestöt huomioivat valinnassa mm. työttömyyden, yksinhuoltajuuden, perhetilanteen, sairaudet, pienituloisuuden, velat, vaikean elämäntilanteen jne.

Muista jättää hakemuksesi ajoissa! Jokaisella lomajärjestöllä on oma sähköinen hakemuslinkki. Saman lomajärjestön lomia voit hakea samalla hakemuksella.

Monikkoperheiden on hyvä lomaa hakiessaan tarkistaa, että kyseisen perheloman majoitusmuoto esimerkiksi huoneiden koko soveltuu oman perheen tarpeisiin. Isojen perheiden tarpeet on yleisesti ottaen huomioitu erillisillä monikkoperhelomajaksoilla (perhehuoneet tai huoneistot).

Lomille haku ei edellytä jäsenyyttä monikkoperheyhdistykseen, mutta hakemuksessa tulee käydä ilmi, että kuulut järjestön kohderyhmään.

Tarkempia tietoja lomista saat ensisijaisesti suoraan lomajärjestöstä.
Voit myös tiedustella lomiin liittyviä asioita Suomen Monikkoperheet ry:n toimistolta sähköpostitse toimisto@monikkoperheet.fi tai puhelimitse 050 4359 004.

Tiedustelut haku- ja valintaprosessista sekä lomalle päässeistä

Suomen Monikkoperheet ry ei tee päätöstä lomalle valituista perheistä, lomatukipäätöksen tekee sosiaalinen lomajärjestö. Suomen Monikkoperheet ry toimii vain ryhmäloman varaajana sekä lomasta tiedottajana.

Tiedustelut perhelomille päässeiden valinnoista ja hakuprosessista tulee tehdä suoraan loman järjestävään lomajärjestöön. Lomien järjestäjinä toimivat vuonna 2024 Maaseudun terveys- ja lomahuolto ry sekä Hyvinvointilomat ry.

Tutustu myös lomajärjestöjen muuhun lomatarjontaan

Muistathan, että voit hyödyntää myös lomajärjestöjen muut loma-ajankohdat ja yleishaussa olevat lomat, mikäli monikkoperhelomien ajankohdat eivät teidän perheellenne sovi, tai teille ei myönnetty monikkoperhelomaa. Lisätietoa yleisesti tuetuista lomista ja lomajärjestöistä saat osoitteesta www.lomajarjestot.fi tai suoraan lomajärjestöjen internetsivuilta Maaseudun Terveys- ja lomahuolto ry ja Hyvinvointilomat ry


Vuoden 2024 tuetut perhelomat

Maaseudun terveys- ja lomahuolto ry:n lomat

Lomaan sisältyy täysihoito (aamiainen, lounas, päivällinen, iltapala), majoitus perhekoon mukaisissa huoneissa/huoneistoissa, ryhmäkohtainen ohjelma, yleinen vapaa-ajan ohjelma, lomapaikan allasosaston ja kuntosalin käyttö. Perhelomilla 1-4-vuotiaiden lastenhoito (4 x 2 tuntia). Lomille otetaan 10 perhettä/lomajakso. Lomien haku päättyy kolme kuukautta ennen loman alkamispäivää. Loman omavastuuosuus on 25 euroa/vrk (125 euroa 5 vrk) aikuisilta ja 17 vuotta täyttäneiltä. Alle 17-vuotiailta ei peritä omavastuuta.

Maaseudun Terveys- ja lomahuolto ry:n lomilla on yleensä mukana monikkoperheiden oma Lomaluotsi-vapaaehtoinen.

MTLH ry lähettää kutsut loman saaneille noin 2 kuukautta ennen loman alkamispäivää. Lomapäätöksiä koskevat tiedustelut pyydetään osoittamaan suoraan lomajärjestöön.

Katso tästä linkistä ohjeita Maaseudun Terveys- ja lomahuolto ry:n lomien hakemiseen.

Kesän 2024 tuetut monikkoperhelomat

MTLH ry:n monikkoperheryhmälomien sähköinen lomahakemus löytyy MTLH ry:n sivuilla.

Vertaisloma lapsiperheille, HAKU PÄÄTTYNYT!
23.-28.6.2024 Kuortaneen urheiluopisto
Lue tästä linkistä lisää Kuortaneen urheiluopistosta

Vertaisloma lapsiperheille, HAKU PÄÄTTYNYT!
21.-26.7.2024 Nuorisokeskus Piispala (Kannonkoski)
Lue tästä linkistä lisää Piispalasta

Syksyn 2024 tuettu monikkoperheloma

Vertaisloma lapsiperheille, hakuaikaa jatkettu, haku päättyy 31.7.2024
13.-18.10.2024 Liikuntakeskus Pajulahti (Nastola)
Lue tästä linkistä lisää Pajulahdesta


Hyvinvointilomat ry:n loma

Hyvinvointilomat ry:n logo

Viiden vuorokauden loma, johon sisältyy täysihoito (aamiainen, lounas, päivällinen, iltapala), majoitus perhekoon mukaisissa huoneissa, ohjattua lomaohjelmaa, ryhmämuotoista lastenhoitoa 2 x 2 tuntia /lomajakso 3-6-vuotiaille lapsille. Lomalle otetaan noin 10 perhettä. Loman omavastuuosuus on 130 euroa /5 vrk/ aikuinen. Alle 16-vuotiaat lapset lomailevat veloituksetta huoltajan tai isovanhemman seurassa. Hyvinvointilomat lähettää lomalle valituille kutsun ja laskun.

Katso tästä linkistä ohjeet Hyvinvointilomat ry:n tuettujen lomien hakemiseen. 

8.-13.7.2024 Kylpylähotelli Rauhalahti (Kuopio). Hae lomalle. HAKU PÄÄTTYNYT!
Valintaa koskevat tiedustelut pyydetään osoittamaan suoraan lomajärjestöön.
Lue tästä linkistä lisää Rauhalahdesta