Perhelomat

Tuetut monikkoperhelomat yhteistyössä lomajärjestöjen kanssa

Lomajärjestöt (mm. Maaseudun Terveys- ja lomahuolto ry, Hyvinvointilomat ry) organisoivat tuettua lomatoimintaa. Nämä tuetut lomat ovat kaikkien Suomessa asuvien haettavissa.

Lapsiperheille suunnatut tuetut lomat ovat viiden vuorokauden mittaisia, ohjelmallisia ja täysihoidon sisältäviä lomajaksoja. Lomasta peritään perheiltä omavastuuosuus.

Lomajärjestöt järjestävät osan lomista yhteistyössä eri järjestöjen ja yhdistysten kanssa. Suomen Monikkoperheet ry on yksi yhteistyökumppaneista. Anomme joka vuosi lomajärjestöiltä monikkoperheiden (kaksos,- kolmos,- ja nelosperheet) haettaviksi omia lomajaksoja. Lomien tarkoituksena on, että perheet saisivat irtautumisen arjesta ja tapaisivat lomailun ohella lomaviikollaan myös toisia monikkoperheitä. Kokemusten vaihto, vertaistuki ja leikkikaverit lapsille ovat hyvää antia lomailun ohessa. Osalla MTLH ry:n lomista on mukana järjestön oma vapaaehtoinen Lomaluotsi.

Tietoa hakemisesta

Perhe hakee tuettua lomaa lomajärjestöjen sähköisen lomahaun kautta. Lomatukea voidaan myöntää korkeintaan joka toinen vuosi (Jos olet saanut loman vuonna 2021, voit seuraavan kerran hakea lomaa vuonna 2023).

Hakemus tulee täyttää perusteellisesti ja huolellisesti, sillä valinta tehdään hakemusten perusteella. Lomatuki myönnetään taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein. Tukea myönnettäessä otetaan huomioon hakijan ja puolison tulot ja menot, hakijan elämäntilanne ja aikaisemmin saatu lomatuki. Kiinnitä huomio myös hakulomakkeen perusteluosan täyttöön. Pyydetyt henkilötiedot tulee täyttää täydellisinä, kaikkien hakemuksessa ilmoitettujen henkilöiden henkilötunnukset tulee ilmoittaa täydellisinä tarkistusosineen. Puutteellisesti täytettyjä hakemuksia ei käsitellä. Yleisesti lomajärjestöt huomioivat valinnassa mm. työttömyyden, yksinhuoltajuuden, perhetilanteen, sairaudet, pienituloisuuden, velat, vaikean elämäntilanteen jne.

Muista jättää hakemuksesi ajoissa! Jokaisella lomajärjestöllä on oma sähköinen hakemuslinkki. Saman lomajärjestön lomia voit hakea samalla hakemuksella.

Monikkoperheiden on hyvä lomaa hakiessaan tarkistaa, että kyseisen perheloman majoitusmuoto esimerkiksi huoneiden koko soveltuu oman perheen tarpeisiin. Isojen perheiden tarpeet on yleisesti ottaen huomioitu erillisillä monikkoperhelomajaksoilla (perhehuoneet tai huoneistot).

Lomille haku ei edellytä jäsenyyttä monikkoperheyhdistykseen, mutta hakemuksessa tulee käydä ilmi, että kuulut järjestön kohderyhmään.

Tarkempia tietoja lomista saat ensisijaisesti suoraan lomajärjestöstä.
Voit myös tiedustella lomiin liittyviä asioita Suomen Monikkoperheet ry:n toimistolta sähköpostitse toimisto@monikkoperheet.fi tai puhelimitse 050 4359 004.

Tiedustelut haku- ja valintaprosessista sekä lomalle päässeistä

Suomen Monikkoperheet ry ei tee päätöstä lomalle valituista perheistä, lomatukipäätöksen tekee sosiaalinen lomajärjestö. Suomen Monikkoperheet ry toimii vain ryhmäloman varaajana sekä lomasta tiedottajana.

Tiedustelut perhelomille päässeiden valinnoista ja hakuprosessista tulee tehdä suoraan loman järjestävään lomajärjestöön. Lomien järjestäjinä toimivat vuonna 2022 ja 2023 Maaseudun terveys- ja lomahuolto ry sekä Hyvinvointilomat ry.

Tutustu myös lomajärjestöjen muuhun lomatarjontaan

Muistathan, että voit hyödyntää myös lomajärjestöjen muut loma-ajankohdat ja yleishaussa olevat lomat, mikäli monikkoperhelomien ajankohdat eivät teidän perheellenne sovi, tai teille ei myönnetty monikkoperhelomaa. Lisätietoa yleisesti tuetuista lomista ja lomajärjestöistä saat osoitteesta www.lomajarjestot.fi tai suoraan lomajärjestöjen internetsivuilta Maaseudun Terveys- ja lomahuolto ry jaHyvinvointilomat ry


Vuoden 2023 tuetut perhelomat

Maaseudun terveys- ja lomahuolto ry:n lomat

Lomaan sisältyy täysihoito (aamiainen, lounas, päivällinen, iltapala), majoitus perhekoon mukaisissa huoneissa/huoneistoissa, ryhmäkohtainen ohjelma, yleinen vapaa-ajan ohjelma, lomapaikan allasosaston ja kuntosalin käyttö. Perhelomilla 1-4-vuotiaiden lastenhoito (4 x 2 tuntia). Lomille otetaan noin 10 perhettä. Lomien haku päättyy kolme kuukautta ennen loman alkamispäivää. Loman omavastuuosuus on 25 euroa/vrk (125 euroa 5 vrk) aikuisilta ja 17 vuotta täyttäneiltä. Alle 17-vuotiailta ei peritä omavastuuta.

Maaseudun Terveys- ja lomahuolto ry:n lomilla on yleensä mukana monikkoperheiden oma Lomaluotsi-vapaaehtoinen.

MTLH ry lähettää kutsut lomalle valituille noin 2 kuukautta ennen loman alkua. Kielteisestä päätöksestä ei lähetetä ilmoitusta. Valintaa koskevat tiedustelut pyydetään osoittamaan suoraan lomajärjestöön.

Katso tästä linkistä ohjeita Maaseudun Terveys- ja lomahuolto ry:n lomien hakemiseen.

Talven 2023 tuettu monikkoperheloma

Vertaisloma lapsiperheille, HAKU PÄÄTTYNYT
19.-24.2.2023 Sport & Spa Hotel Vesileppis (Leppävirta)
Lue tästä linkistä lisää Vesileppiksestä
Tällä lomalla ei ole Lomaluotsia.

Kesän 2023 tuetut monikkoperhelomat

MTLH ry:n monikkoperheryhmälomien sähköinen lomahakemus löytyy MTLH ry:n sivuilla.

Vertaisloma lapsiperheille, HAKU PÄÄTTYNYT
11.-16.6.2023 Tanhuvaaran urheiluopisto (Savonlinna)
Lue tästä linkistä lisää Tanhuvaarasta

Vertaisloma lapsiperheille, HAKU PÄÄTTYNYT
2.-7.7.2023 Liikuntakeskus Pajulahti (Nastola)
Lue tästä linkistä lisää Pajulahdesta


Hyvinvointilomat ry:n loma

Hyvinvointilomat ry:n logo

Viiden vuorokauden loma, johon sisältyy täysihoito (aamiainen, lounas, päivällinen, iltapala), majoitus perhekoon mukaisissa huoneissa, yhteistä ohjattua ohjelmaa kaksi kertaa päivässä, paitsi tulo- ja lähtöpäivänä, ryhmämuotoista lastenhoitoa 2 x 2 tuntia /lomajakso 3-6-vuotiaille lapsille. Lomalle otetaan noin 10 perhettä. Loman omavastuuosuus on 20 euroa/vuorokausi eli yhteensä 100 euroa /5 vrk/ aikuinen. Alle 16-vuotiaat lapset lomailevat veloituksetta huoltajan tai isovanhemman seurassa. Hyvinvointilomat lähettää lomalle valituille kutsun ja laskun.

Katso tästä linkistä ohjeet Hyvinvointilomat ry:n tuettujen lomien hakemiseen. 

17.-22.7.2023 Kuortaneen urheiluopisto. HAKU PÄÄTTYNYT.
Valintaa koskevat tiedustelut pyydetään osoittamaan suoraan lomajärjestöön.
Lue tästä linkistä lisää Kuortaneen urheiluopistosta