Vaikuttajatyöryhmä

Suomen Monikkoperheet ry:ssä on toiminut vuodesta 2006 alkaen vaikuttajatyöryhmä (entinen edunvalvontatyöryhmä). Ryhmä tekee työtä monikkoperheiden kokemien epäkohtien korjaamiseksi. Nämä epäkohdat liittyvät useimmiten sosiaali- ja terveyspalveluihin tai sosiaalietuuksiin, joissa monikkoperheiden erityistilannetta ei ole huomioitu perheiden tarpeita vastaavasti.

Ryhmä on alusta alkaen keskittynyt työskentelemään valtakunnallisten tavoitteiden puolesta. Myöhemmin ryhmään on liittynyt myös paikallisen vaikuttamisen kysymyksistä kiinnostuneita toimijoita.

Työskentely tapahtuu Facebookin Monikkoperhevaikuttajat-ryhmässä ja useita kertoja vuodessa tapahtuvin tapaamisin joko kasvokkain tai Teams-etäyhteydellä.

Ryhmää vetää järjestömme toiminnanjohtaja.
Ryhmä koostuu vapaaehtoistoimijoista, jotka ovat itse monikkovanhempia. Ryhmään voi liittyä myös muita kuin monikkovanhempia.

Onko monikkoperheiden hyvinvointi sinulle sydämen asia?

Haluatko vaikuttaa esimerkiksi siihen, että monikkoperheet pärjäävät taloudellisesti ja saavat tarvitsemiaan palveluja, että monikkolapsille löytyy autokärryjä kaupoista ja että monisikiöodottajat saavat tukea raskauteensa neuvolasta, sairaalasta ja monikkoperhevalmennuksesta? Monikkoperhevaikuttajana pääset nostamaan keskusteluun monikkoperheille tärkeitä ajankohtaisia teemoja, ottamaan kantaa valtakunnallisesti päätettävinä oleviin asioihin ja suunnittelemaan toimenpiteitä monikkoperheille merkityksellisten asioiden eteenpäinviemiseksi.

Ryhmässä työskentely antaa tietoa vaikuttamisesta, monikkoperheistä ja ajankohtaisista lakiuudistuksista. Vaikuttaminen on mielekäs harrastus, jossa tutustuu mukaviin ihmisiin ja voi antaa apuaan monikkolapsille ja heidän perheilleen!

Jos sinua kiinnostaa työskentely monikkoperheiden hyväksi, voit liittyä mukaan ilmoittautumalla toiminnanjohtaja@monikkoperheet.fi.

Tervetuloa!