Suomen Monikkoperheet ry

Suomen Monikkoperheet ry on vuonna 1995 perustettu järjestö, joka toimii alueellisten monikkoperheyhdistysten valtakunnallisena kattojärjestönä. Monikkoperheellä tarkoitetaan perhettä, johon on syntynyt useampi kuin yksi lapsi kerrallaan eli kaksoset, kolmoset tai neloset. Järjestön kotipaikka on Jyväskylä.

Mitä teemme

Tehtävämme on toimia alueellisten monikkoperheyhdistysten (16) katto-organisaationa ja tukea niiden toimintaa. Teemme vaikuttamistyötä monikkoperheiden saamiseksi yhdenvertaiseen asemaan lapsensa yksittäin saaneiden kanssa. Tuotamme ja jaamme tietoa monikkoudesta ja monikkoperheellisyydestä. Järjestössä toimii 11-jäseninen vapaaehtoisvoimin toimiva hallitus sekä kolme palkattua työntekijää.

Tutustu

Järjestön arvot

Onni – Perheissämme on onnea ja iloa moninkertaisesti. 

Perhelähtöisyys –Perheiden tarpeista lähtevä toimintamme tarjoaa tukea ja vertaisuutta. 

Monimuotoisuus – Otamme huomioon perheiden erilaisuuden. Tarjoamme monipuolista toimintaa. 

Tasapuolisuus – Toimintamme on valtakunnallista ja perheet saavat tukea koko Suomessa. Teemme vaikuttamistyötä tasapuolisten palveluiden saamiseksi perheille asuinpaikasta riippumatta. 

Saavutettavuus – Olemme helposti lähestyttävä järjestö. Toimintaamme on helppoa tutustua ja vapaaehtoiseksi on helppoa tulla mukaan.

Rahoitus

Järjestön toiminnan päärahoittaja on  Stea, joka jakaa järjestöille avustusta valtion budjettivaroista. Aiemmin avustus jaettiin Veikkauksen tuotoista.
Saamme varoja toimintaan myös mm. muista avustuksista, jäsenmaksuista, lehti-ilmoitusmyynnistä, tuotemyynnistä ja yritysyhteistyöstä sekä keräysluvan alaisesta varainkeruusta. Lue varainkeruusta lisää sivujemme Lahjoita-osiosta. Otamme myös vastaan yksityisen henkilön merkkipäivämuistamisia ja testamenttilahjoituksia.

Järjestön toimintaa voi tukea myös liittymällä kannatusjäseneksi tai tarjoamalla omaa asiantuntemustaan järjestön käyttöön.