Podcast

Tervetuloa kuuntelemaan Suomen Monikkoperheet ry:n Monipodia! Tässä podcastissa käsittelemme kaikkea sitä, mikä värittää, määrittää, tukee ja välillä myös lannistaa monikkoperheitä. Monipodissa annamme äänen monikkoperheen vanhemmille, monikkosisaruksille sekä asiantuntijoille. Olitpa sitten utelias monikkoperhe-elämään ja monikkouteen kurkistaja tai kaipaat vertaistukea vain kuuntelemalla, tämä podcast on sinua varten. 

Monipodi on kuunneltavissa Spotifyssa ja Anchorissa.

1. jakso: Taaperoikäiset kaksoset ja tasavertainen vanhemmuus

Jakson kuvaus

Tässä jaksossa puolitoistavuotiaiden Oivan ja Onnin vanhemmat Elena ja Petri kertovat, kuinka heille on alusta saakka ollut tärkeää jakaa kaksosten vanhemmuutta tasavertaisesti. Kun vastuut kuuluvat yhtäläisesti molemmille ja kumpikin pystyy vuoroin kompromisseihin, löytyy taaperoarjen, opintojen ja työelämän sävyttämässä elämänvaiheessa tilaa myös vanhemman omalle ajalle. Entä miten harmaat pipot ja ruokakaupan autokärryt liittyvät Elenan ja Petrin perheen arkeen? Myös se selviää tässä jaksossa.

Kuuntelulinkit sivun alussa.


2. jakso: Teini-ikäisten kolmosten vanhemmuus

Jakson kuvaus

Tässä jaksossa vieraina ovat Johanna ja Maria, jotka ovat molemmat teini-ikäisten kolmosten äitejä. Jaksossa pohditaan muun muassa, millaista on vanhemman näkökulmasta, kun kolme kasvavaa nuorta pohtii samaan aikaan identiteetin isoja kysymyksiä: kuka minä olen, mikä minua kiinnostaa ja minne polkuni vie? Millainen osa kolmosuudelle jää oman polun rakentumisen rinnalla? Vaikka teini-ikäisten vanhempi joutuu opettelemaan napanuoran venyttämistä ja välillä toimimaan salapoliisina, henkseleitä saa luvan kanssa paukutella – eihän kolmosperheen elämä ole mitään pärjäämistä, vaan elämistä.

Kuuntelulinkit sivun alussa.