Videot

Videoita löydät myös Youtube-kanavaltamme.

Arjen tueksi

Hyvä alku monikkovanhemmuuteen videon kuvakaappaus, taaperoikäiset kaksoset leikkivät lattialla lelujen seassa.
Hyvä alku monikkovanhemmuuteen

Hyvä alku monikkovanhemmuuteen- ensitietovideo sisältää perustietoa monikkoraskaudesta, -synnytyksestä ja arjesta kaksosten kanssa. Mukana myös kokemuksia vanhemmuudesta ja arjesta perheiden itsensä kertomana.


Kaksosten syöttäminen videon kuvakaappaus, perunoita pussissa pöydällä.
Kaksosten syöttäminen

Monikkoperheen arjessa ruokailijoita on moninkertaisesti. Usean pienen lapsen yhtäaikainen ruokailuhetki helpottuu hyvällä ennakoinnilla. Tällä videolla seurataan taaperoikäisten kaksosten ruokahetkeä.


Kaksosten pukeminen videon kuvakaappaus, äiti ja isä kesäisellä pihalla molemmilla lapsi hartioillaan.
Kaksosten pukeminen

Monikkoperheen arjessa lasten pukemiseen kuuluu monta vaihetta. Pukemista helpottaa hyvä etukäteissuunnittelu.
Tällä videolla seurataan taaperoikäisten kaksosten pukemista.


Voimaannutaan yhdessä videon kuvakaappaus. Kaksi tyttöä taluttaa hevosia maneesin edessä talvisessa maisemassa.
Voimaannutaan yhdessä

Monikkoperheessä eletään usein lasten syntyessä kiireisimpiä ruuhkavuosia. Kun samaan aikaan opiskellaan, toimitaan yrittäjinä, rakennetaan taloa ja hoidetaan pieniä kaksosia, ovat hyvät tukijoukot tarpeen. Videolla vieraillaan kaksosperheessä ja keskustellaan siitä, millaisia haasteita arjessa voi olla, kun perheeseen syntyy kaksi lasta yhtä aikaa.


Luennot – Vanhemmuuden tueksi

 • Mikä riittää? Monikkoperheiden arjessa jaksaminen
  Lastenpsykiatri, pari- ja perheterapeutti Janna Rantala puhuu nettiluennolla kaksos-, kolmos- ja nelosperheiden jaksamisesta ja antaa työkaluja parempaan arkeen.
  .
 • AARGGHH! – Kun aikuisen oma hermo menee
  Lastenpsykiatri, pari- ja perheterapeutti Janna Rantala puhuu nettiluennolla tilanteista, joissa aikuisen hermo menee, ja antaa turvasuunnitelman tällaisia tilanteita varten.
  .
 • Ei Ei EEEEIII! – Uhmaikä monikkoperheissä:
  Lastenpsykiatri, pari- ja perheterapeutti Janna Rantala puhuu nettiluennolla kaksos-, kolmos- ja nelosperheiden lasten tahtoiästä ja antaa työkaluja parempaan arkeen.
  .
 • Eri tahtia kehittyvät lapset monikkoperheissä
  Lastenpsykiatri, pari- ja perheterapeutti Janna Rantala puhuu nettiluennolla tilanteista, joissa perheen kaksos-, kolmos- tai neloslapset kehittyvät eri tahtiin ja antaa työkaluja siihen, kuinka tilanteeseen tulisi suhtautua ja lapsia voisi tukea parhaalla mahdollisella tavalla.
  .
 • Nuoruusikäiset monikkosisarukset
  Nettiluennolla lasten- ja nuortenpsykiatri, kaksostutkija Tuulikki Trias kertoo nuoruusikäisten kaksos-, kolmos- ja nelossisarusten suhteesta ja siihen liittyvistä erityispiirteistä.
  .
 • Monikkolasten yksilöllisyyden tukeminen
  Nettiluennolla lastenpsykiatri ja kaksostutkija Tuulikki Trias puhuu kaksosten, kolmosten ja nelosten yksilöllisyyden tukemisesta.
  .
 • Kaksosten keskinäinen suhde
  Nettiluennolla lastenpsykiatri, kaksostutkija Tuulikki Trias kertoo kaksosten keskinäisestä suhteesta.


Monikkolasten imetysaiheisia videoita

Onnistuuko kaksosten imettäminen?

Kaksosten imettäminen on mahdollista. Alkuun pääsee yhden vauvan imettämisen ohjeilla. Jos imettäminen onnistuu, vauvoja voi imettää joko yksin tai yhdessä.

Kuinka imetän kaksosia?

Imetysasentoja on yhtä paljon kuin äitejäkin, mutta perusasiat kannattaa ottaa haltuun. 

Monikkolasten imetyksen apuvälineet

Rintapumppua tarvitaan useimmiten sairaalasta kotiutumisen aikaan. Maidonkerääjää käytetään, jos maitoa valuu rinnasta silloin, kun vauva ei sitä ime ja maito halutaan ottaa talteen. Rintakumista voi olla apua, jos vauvaa ei saada yrityksestä huolimatta ottamaan rinnasta kiinni.


Lisää videoita Youtube-kanavaltamme.