Hyvä kysymys -verkkopalvelu

Hyväkysymys.fi on verkkopalvelu, joka tukee ja kannustaa ihmisiä löytämään ratkaisun mieltä askarruttaviin elämäntilanteisiin. Palvelu on maksuton ja tarkoitettu kaikille; nuorille, aikuisille, pareille, perheille ja ikäihmisille. Hyvä kysymys -verkkopalvelu tarjoaa luotettavaa ihmissuhde- ja hyvinvointitietoa, ja tuo järjestöjen palvelut ja vertaistuen jokaisen ulottuville. Hyviin kysymyksiin vastaavat ammattilaiset ja asiantuntijat sekä koulutetut vapaaehtoiset. Palvelun tuottaa ja toteuttaa Väestöliitto ry yhteistyössä järjestöjen kanssa. Suomen Monikkoperheet ry on yksi sivuston yhteistyökumppaneista. Tuotamme sivustolle monikkoperhemateriaalia. 

Sivustolta löydät mm. luentoja, videoita, artikkeleja, kursseja ja chatteja. Tutustu aineistoon Hyvä kysymys -sivustolta. Hae monikkoperheaiheista materiaalia sivustolta hakusanalla ”monikkoperheet”.

Ajanvarauschatit monikkoperheille

uniasioihin perehtynyt sosionomi neuvoo chatissa teksti.

Tarvitsetko apua monikkoperheen uniasioihin?
Nyt sinulla on mahdollisuus keskustella chatissa uniasioihin perehtyneen sosionomin kanssa monikkolasten nukkumiseen liittyvistä asioista. Voit varata 60 minuutin mittaisen chat-ajan osoitteessa: www.hyvakysymys.fi/ajanvarauschat

Huomaathan että kun olet varannut ajan, siitä ei tule sinulle enää erillistä muistutusta, joten muista olla paikalla chatissa sovittuna aikana.


lastenpsykiatri vastaa chatissa teksti.

Tarvitsetko apua monikkoperheen arkeen?
Lastenpsykiatri vastaa chatissa. Chat-keskustelu on maksutonta ja tapahtuu nimimerkillä.
Katso varattavissa olevat ajat Hyvä kysymys -sivustolta.
Laitathan chatajan itsellesi ylös, varatusta ajasta ei tule enää muistutusta lähempänä chattia.

Ohjeet ajanvarauschatiin osallistuvalle:


Ajanvarauschat on kahdenkeskinen reaaliaikainen kirjoitettu keskustelu asiantuntijan kanssa. Keskustelu käydään nimimerkin turvin. Suomen Monikkoperheet ry:n ajanvarauschat Hyvä kysymys -alustalla on tarkoitettu kaksosten, kolmosten ja nelosten vanhemmille kertaluonteiseen neuvontaan. Voit kysyä ja keskustella asiantuntijan kanssa teemoista, joihin kaipaat neuvoja. Asiantuntijoina toimivat kokeneet sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaiset, joilla on erityisosaamista monikkoperheisiin liittyen. Hyvä kysymys -chatit eivät ole virallisen terveydenhuollon palvelua.

Voit osallistua chattiin kahdella tavalla:

1. Hyvä kysymys -sivustolle kirjautuneena
Jos olet kirjautunut nimimerkillä Hyvä kysymys -palveluun, varattu chat-aika näkyy sivustolla omissa tiedoissasi ja omista tiedoistasi pääset myös mukaan chattiin, kun asiantuntija sen avaa sovittuna ajankohtana. Viestissä on myös linkki, jota painamalla varauksen voi perua. Peruutuksesta lähtee asiantuntijalle ilmoitus. Peruthan ajanvarauksesi jos et voikaan käyttää sitä. Mikäli asiantuntija joutuu perumaan varauksen, tulee siitä käyttäjän sähköpostiin ilmoitus.

2. Nimimerkillä ja sähköpostiosoitteella ilman sivustolle kirjautumista
Mikäli luot tunnuksen yksittäistä chatia varten, saat vahvistuksen varatusta ajasta sähköpostiisi. Varaus tulee vahvistaa tunnin sisällä varauksen tekemisestä vahvistusviestissä olevaa linkkiä painamalla. Vahvistuksen jälkeen samaan sähköpostiosoitteeseen lähetetään varauksen tiedot sekä linkki, jolla chat-vastaanotolle pääsee sovittuna ajankohtana.

HUOM! varatusta ajasta ei tule sinulle enää erillistä muistutusta, joten muista itse huolehtia siitä, että olet chatissa paikalla sovittuna kellonaikana. Jos chat on jo alkanut, eikä se näy kutsulinkilläsi avautuvassa näkymässä, päivitä selaimen sivu. Palvelun käytössä suositeltava selain on Chrome.

Ryhmächatit

Nepsy-lapsi monikkoperheessä -chat
Onko perheessänne kaksoset tai kolmoset, joista osalla tai kaikilla on nepsy-kirjon haasteita? Onko sinulla kysymyksiä arjen toimivuuteen liittyen?

Tule keskustelemaan asiantuntijoiden kanssa torstaina 28.10.2021 klo 18.00-19.30. Chat järjestetään yhteistyössä Kehitysvammaisten palvelusäätiön kanssa.Ryhmächattiin osallistutaan nimimerkillä.

Ennakkoilmoittautumista ei tarvita.

Pääset mukaan chattiin osoitteessa: www.hyvakysymys.fi/ryhmachat/

Nettikurssit monikkoperheille suomeksi ja englanniksi

Hyvä alku monikkovanhemmuuteen -nettikurssi on tarkoitettu kaksosia tai kolmosia odottaville. Nettikurssilla saat tietoa monikkoraskaudesta, -synnytyksestä ja arjesta monikkolasten kanssa asiantuntijoiden kertomana. Mukana on myös kokemuksia vanhemmuudesta ja arjesta perheiden itsensä kertomana. Kuulet myös, kuinka pääset mukaan alueellisen monikkoperheyhdistyksen toimintaan.
Kurssi koostuu tekstistä, videoista, nettiluennoista ja tehtävistä. Voit opiskella kurssia itsenäisesti omalla aikataulullasi siinä tahdissa kuin sinulle tuntuu sopivalta.

A Good Start to Parenting Multiples – online course for parents expecting twins or triplets. Are you expecting twins or triplets? Congratulations! We wish you a warm welcome on your journey towards parenting multiples by taking this online course! Each year, twins are born into about 850 Finnish families and triplets in 10–15 families. You can consider yourself exceptionally lucky! On the Good Start to Parenting Multiples online course, you will learn about expecting, giving birth to and parenting multiples. You can study with your partner or by yourself here.

hyvä kysymys kun elämä askarruttaa logo.