Hallituksen esittely

13.03.2024

Hallituksemme kokoonpanoon kuuluu tänä vuonna puheenjohtaja, varapuheenjohtaja, viisi varsinaista jäsentä ja kolme varajäsentä. Kaikki jäsenet ovat vapaaehtoistoimijoita ja he ovat itsekin monikkoperheellisiä. Olemme esitelleet jokaisen toimijan somekampanjassa ja kokosimme esittelyt nyt myös tähän. Monella tie kattojärjestön toimintaan on kulkenut oman alueyhdistyksen kautta. Tästä näet mihin kaikkeen vapaaehtoistoiminta voikaan viedä.

Kaisu Kaistinen

Hei, olen Kaisu ja olen kattojärjestön hallituksen jäsen. Olen mukana myös monikkoperhevalmennuksen kehittämistiimissä sekä asiantuntijatyöryhmässä.

Perheeseeni kuuluu 3 lasta, Manu ja Mona 10 v sekä Matilda 12 v.

Olen ollut mukana Turun seudun monikkoperheyhdistyksessä vuosina 2015–2022, jolloin toimin sekä monikkoperhevalmentajana että puheenjohtajana.

Hallitustoiminta oli hyvää jatkoa paikallisyhdistystoiminnan jälkeen. Halusin päästä mukaan vaikuttamaan monikkoperheiden asemaan.

Valtakunnalliselta toiminnalta odotan uuden oppimista ja haluan olla mukana levittämässä tietoa monikkoperheiden erityispiirteistä sekä haluan olla vaikuttamassa siihen että monikkoperheiden asema paranee.

Terveiseni niille, jotka ovat pohtineet vapaaehtoiseksi mukaan lähtemistä: Mukaan vaan! Olen tutustunut niin mahtaviin ihmisiin ja päässyt tekemään ties minkälaisia hommia tapahtumien järjestämisestä, aina monikkoperheistä luennoimiseen.


Paula Peltonen

Hei, olen Paula ja olen hallituksen varajäsen.

Perheeseeni kuuluu puoliso ja 6-vuotiaat kaksoset.

Olen toiminut alueemme monikkoperheyhdistyksessä, koska koin paikallisen alueyhdistystoiminnan tärkeäksi meille lasten vauva-aikana, ja kun kuulin, että hallitusta ei meinata saada kasaan tarjouduin mukaan, ja muutaman muun uuden toimijan avulla toiminta saatiin jatkumaan. Tiedotus oli oma vastuualueeni, myöhemmin myös some ja toimin pari vuotta varapuheenjohtajana. Nyt lähti viides vuosi käyntiin Pirkanmaalla hallituksessa ja tiedotus vastuualueenani nytkin.

Toissa syksynä minua pyydettiin Suomen Monikkoperheet ry:n hallitukseen, koska viestinnän kehittäminen oli siellä ajankohtaista, ja päätin hakea hallituspaikkaa. Mukavassa porukassa päätetään itselle tärkeistä monikkoperheiden asioista – joten miksi ei?

Valtakunnallisessa toiminnassa olen oppinut uutta ja päässyt vaikuttamaan itselle tärkeisiin asioihin, sekä käyttämään osaamistani itselle tärkeiden asioiden hyväksi. Lisäksi olen tutustunut mukaviin ihmisiin, joille monikkoperheiden asiat ovat tärkeitä myös. Tämän odotan jatkuvan.

Haluaisin sanoa vapaaehtoisuutta pohtineille, että se ehdottomasti kannattaa! Mukana olemalla ja tekemällä oppii, vapaaehtoistyö on kivaa ja antaa paljon. Ja se on vapaaehtoista, voi tehdä vain sen mitä oikeasti haluaa.


Oula Lintula

Tervehdys, olen Oula, hallituksen varajäsen.

Perheeseeni kuuluu 7-vuotias esikoispoika ja 5-vuotiaat kolmoset, tyttö ja kaksi epäidenttistä poikaa.

Olen ollut mukana Keski-Suomen yhdistyksessä, jossa toimin pari vuotta sihteerinä ja nyttemmin rahastonhoitajana. Kun kyseltiin kiinnostuneita mukaan kattojärjestön hallitukseen, tartuin tilaisuuteen.

Minulla on kokemusta yhdistystoiminnasta ja ajattelin, voisiko siitä olla molemminpuolista hyötyä. On myös kiintoisaa seurata läheltä erilaisia monikkotarinoita.

Terveiseni niille, jotka ovat pohtineet vapaaehtoiseksi lähtemistä: Mukaan mahtuu. Etukäteen ei tarvitse osata ihmeitä, auttajia kyllä löytyy.


Hilla Rautjärvi

Heippa, olen Hilla ja olen hallituksen jäsen. Lisäksi olen Päijät-Hämeen Monikkoperheet ry:n puheenjohtaja.

Perheeni koostuu 5-vuotiaista kaksospojista sekä muutamasta vanhemmasta ja yhdestä nuoremmasta veljestä, olen perheeni ainut aikuinen joka toinen viikko.

Taustani monikkoyhdistyksessä tiivistetysti: Menin monikkokahvilaan, kun pojat olivat 4kk ja jäin kiinni toimintaan samantien. Olen luonteeltani extrovertti ja halusin tehdä muutakin kuin olla vauvojen kanssa kotona. Vauvavuoden vuosikokouksessa hivuttauduin mukaan hallitukseen, jossa olen toiminut erilaisissa tehtävissä kuten sihteerinä ja puheenjohtajana.

Kattojärjestön hallitukseen halusin mukaan sillä vaikuttamistyö kiinnostaa kovasti. Työskentelen varhaiskasvatuksen opettajana ja lasten sekä erilaisten perheiden etujen ajaminen tässä yhteiskunnassa ovat aina olleet lähellä sydäntäni. Olen myös hieman huolissani perheiden kasvaneesta kuormituksesta, jota monikkoarkikin tuo mukanaan ja haluan olla mahdollisimman hyvin apuna ja tukena, jotta saisimme tarvittavien tukikeinojen ja muotojen sanomaa levitettyä mahdollisimman laajalle, jotta jokainen saisi apua sitä tarvitessaan.

Vapaaehtoiseksi kannattaa ehdottomasti lähteä sillä tästä työstä saa paljon enemmän kuin itse antaa ja kaiken sen hyvän tekeminen yhdessä lisää meidän kaikkien onnellisuutta, joka säteilee kaikkiin lapsiin lähettyvillämme. Vertaistuen korvaamattomuus, hauskat yhteiset hetket, uudet ystävät ja syvä yhteisöllisyys toimivat hyvinä houkuttimina.

Aurinkoisin kevätterkuin, Hilla Rautjärvi


Tiia Ginström

Olen Tiia, Suomen Monikkoperheet ry:n hallituksen uusi jäsen tällä kaudella. Perheeseeni kuuluu puolisoni lisäksi 8 lasta ikäväliltä 20 v – 3 v.

Toimin myös Etelä-Karjalan monikkoyhdistyksen hallituksen jäsenenä. Olen lähtenyt alun perin mukaan paikalliseen hallitustyöhön vertaistuen ja vaikuttamismahdollisuuden vuoksi. Kattojärjestöön halusin mukaan, jotta pääsen vielä paremmin edistämään monikkoperheiden asioita.

Toivon valtakunnallisen työskentelyn antavan arvokkaiden kokemusten lisäksi minulle mahdollisuuden tuoda esiin monikkoperheiden erityispiirteitä sekä parantaa monikkoperheille myönnettäviä etuisuuksia.

Terveiseni niille, jotka ovat pohtineet mukaan lähtemistä: Tervetuloa rohkeasti mukaan vapaaehtoiseksi omana itsenäsi! Yhdessä pystymme vaikuttamaan asioihin tehokkaammin!


Terhi Marttila

Hei, olen Terhi, hallituksen jäsen. Perheeseeni kuuluu 6-vuotiaat kaksoset.

Matkani on alkanut Helsingin Seudun Monikkoperheiden hallituksessa vuonna 2019 ja jatkunut 2020 sitten Suomen Monikkoperheiden hallitukseen. Jatkoin paikallisyhdistyksen hallituksessa vielä pari vuotta, ennen kuin jättäydyin muiden kiireiden myötä siitä pois ja keskityin kattojärjestön hallitukseen.

Kattojärjestön hallituksessa on kiinnostavaa päästä näkemään monikkoperheyhdistysten toimintaa koko Suomen tasolla ja vaikuttamaan siihen, että kaksos- ja kolmosperheille on saatavilla mielekästä tukea ja meidät huomioidaan myös vaikkapa hyvinvointialueiden päätöksenteossa.

Haluaisin sanoa niille, jotka ovat pohtineet vapaaehtoiseksi lähtemistä, että kannattaa kokeilla, mitään ei menetä ja aina pääsee sitten poiskin – mutta harva enää haluaa lähteä. 😅


Tuula Anttila

Moikka kaikille, olen Tuula, hallituksen puheenjohtaja.

Perheeseeni kuuluu puolisoni ja ekaluokkalaiset identtiset kaksostytöt.

Olen ollut perustamassa Kaakon Monikkoperheet ry:tä vuonna 2017 ja olen toiminut yhdistyksen ensimmäiset 5 vuotta puheenjohtajana. Halusimme lähteä vahvistamaan ja lisäämään monikkoperheiden yhteistä toimintaa ja mahdollistaa tuleville monikkoperheille monikkoperhevalmennuksen Kaakon alueella.

Paikallisyhdistystyön lisäksi innostuin mahdollisuudesta toimia valtakunnallisesti kattojärjestön hallituksessa ja olenkin aloittanut vuonna 2018 kattojärjestön hallituksessa. Kaksi kautta olin aktiivisena varajäsenenä, vuonna 2022 varapuheenjohtajana ja vuodesta 2023 lähtien olen toiminut hallituksen puheenjohtajana. Lisäksi olen vuosien aikana ollut erilaisissa kattojärjestön työryhmissä mukana.

Kattojärjestön hallituksessa haluan olla mukana, koska näen tärkeäksi, että monikkoperheillä on oma järjestö, joka tekee vaikuttamistyötä monikkoperheille tärkeiden asioiden puolesta ja tukee alueyhdistyksiä.

Vapaaehtoisuutta harkitsevalle haluan sanoa, että lähde mukaan! Se, että joskus pääsee auttamaan, vaikka paikallisyhdistyksen tapahtumaan, on jo suuri apu. Suosittelen myös lämpimästi joko paikallisyhdistysten tai kattojärjestön aktiiviporukkaan/työryhmiin/hallitukseen mukaan lähtöä, koska siitä saa kyllä itsekin todella paljon. Itse koen saaneeni vuosien aikana niin alueyhdistyksessä kuin kattojärjestössä ihania ihmisiä elämääni ja monta muistoa. Vertaistuki, yhteys ja yhteisöllisyys. ❤️

Iloa ja valoa kevääseen,
Tuula


Sannamari Kivimäki

Hei, olen Sannamari ja toimin hallituksen varapuheenjohtajana. Perheeseeni kuuluu 15v tytöt sekä avopuoliso.

Olen lähtenyt monikkoperheyhdistystoimintaan mukaan vähän vahingossa, mutta täydellä innolla. Lähdin mukaan, koska en itse päässyt monikkoperhevalmennukseen tyttöjä odottaessani. Mainitsin tästä aikoinaan hallituksen kokouksessa ja tammikuussa 2021 huomasinkin olevani vetämässä ensimmäistä monikkoperhevalmennusta Joensuussa. Siitä asti olen tehnyt sitä ilolla ja antaumuksella. Olen päässyt jakamaan sitä tietoa ja tukea, jota olisin itse silloin aikoinaan kaivannut. Koska kaksi ei mene siinä missä yksikin!

Myös hallitustyöskentely on vienyt minut mukanaan, koska pääsen vaikuttamaan asioihin. Samalla pääsen tapaamaan myös muita kaksosten vanhempia ja saamme vertaistukea toisiltamme, mikä on korvaamatonta.

Valtakunnalliselta toiminnalta odotan sitä, että saamme äänemme kuulumaan ja monikkotietoutta jaettua. Odotan, että pystymme vaikuttamaan muuttuviin asioihin sekä elämäntilanteisiin.

Sinulle, joka olet pohtinut vapaaehtoiseksi mukaan lähtemistä tahdon sanoa, että ota rohkeasti yhteyttä paikallisyhdistyksesi aktiiveihin ja tarjoudu mukaan vapaaehtoiseksi, ikinä ei ole liikaa käsiä tapahtumien järjestelyissä. Tulet saamaan elinikäisiä ystäviä. Eikä sitä ikinä tiedä mitä kaikkea ihanaa se tuo tullessaan, kun vain olet mukana toiminnassa oman kykysi mukaan. Koska jokaisella on jotain annettavaa ja omia vahvuuksia. Samalla saat omaa aikaa ja vertaistukea.

-Sannamari


Johanna Ahlberg

Hei, olen Johanna kattojärjestön hallituksen varajäsen.
Perheeseeni kuuluu puolisoni lisäksi kohta 6-vuotiaat identtiset kaksospojat.

Matkani alkoi Turun seudun monikkoperheyhdistyksessä vuonna 2018, kun kaksoset syntyivät. Seuraavana vuonna minut valittiin mukaan kattojärjestön hallitukseen

Työskentelen esiopetus opettajana ja lapset sekä lapsiperheet ovat aina olleet lähellä sydäntäni. Olen koko työhistoriani ollut mukana erilaisissa lapsia auttavien järjestöjen hallituksissa, joten omien kaksosten synnyttyä oli luonnollista lähteä mukaan tämän järjestön toimintaan.

Vapaaehtoiseksi kannattaa ilman muuta lähteä. Vapaaehtoistoiminnassa on mahdollista kehittää osaamistaan ja saada käyttöön myös sellaisia puolia itsestään, jotka eivät muilla elämänalueilla välttämättä pääse esille. Osallistuminen ei kuitenkaan vaadi mitään erityistä osaamista, vaan osallistua voi juuri omana itsenään.

Vapaaehtoistoiminnassa tutustuu myös erilaisiin ihmisiin ja saa uusia ystäviä.

Ennen kaikkea hallitustyö on antanut minulle merkityksellisyyden kokemuksen, mikä on keskeistä omalle hyvinvoinnille.

Joten mukaan siis vaan, jos vähänkään mietit mukaan lähtemistä!


Hallitukseemme kuuluu myös Johanna Mustaniemi, jäsen.