Kiehtova kaksosuus

Kiehtova kaksosuus: Monikkosisarusten elämää -tietokirja (2020)

Monikkosisaruus ihastuttaa, ihmetyttää ja joskus kauhistuttaakin. Monikkovauvojen vanhemmat saattavat onnittelujen sijaan kuulla voivottelua siitä, miten rankkaa arki varmasti tulee olemaan. Varsinkin toisiaan muistuttavat kaksoset niputetaan helposti yhteen ja heidän yksilöllisyytensä sivuutetaan. Monikkosisaruus on kuitenkin ilmiö, jonka kaikki kaksoset, kolmoset ja neloset perheineen kokevat omalla tavallaan.

Kiehtova kaksosuus käsittelee kaksosten ja muiden monikkosisarusten elämää monipuolisesti ja moniäänisesti. Millaisia uskomuksia ja kulttuurisia kuvia kaksosuuteen liitetään? Millaista on odottaa, hoitaa ja kasvattaa kahta tai useampaa samanikäistä lasta? Miten elämänmittainen sisarussuhde vaikuttaa identiteetin kehitykseen, ja miten monikkosisarukset itse kokevat tämän suhteen? Mukana on myös lähipiirin – esimerkiksi puolison, isovanhemman ja lapsen – näkökulmia.

A5-koko, noin 290 sivua, värikuvitus, julkaistu 1/2020

Tilaushinta 29 euroa + toimituskulut 10 e /lähetys.
Kirjan voi noutaa sovitusti myös Jyväskylän toimistoltamme.
Kirjaa saatavilla myös kirjakaupoista.

Tilaamalla kirjan järjestön kautta, tuet samalla valtakunnallista monikkoperhetoimintaa.

Kiehtova kaksosuus tietokirja kansikuva

Anna palautetta kirjasta

Oletko lukenut Kiehtova kaksosuus -tietokirjan?
Keräämme kirjan lukijoilta palautetta kirjasta. Vastaa lyhyeen kyselyyn ja anna arvokasta palautetta kirjan tekijöille tästä linkistä.