Hae Toimiva perhe – toimivampi arki -hankkeen leirille

21.10.2022

Miltä kuulostaisi leirielämän sekä tunne- ja vuorovaikutustaitojen harjoittelun yhdistäminen – ja vieläpä koko perheen kesken! Syksyllä 2022 käynnistynyt Lasten Kesä ry:n Toimiva perhe – toimivampi arki -hanke tarjoaa tähän mahdollisuuden. Suomen Monikkoperheet ry on yksi hankkeen yhteistyökumppaneista.

Hankkeen leireillä vanhempien ohjelma keskittyy Toimiva perhe -tunne- ja vuorovaikutuskurssiin. Lasten ohjelmasta sekä leirin järjestelyistä vastaavat Lasten Kesän osaavat ja kokeneet täysi-ikäiset ohjaajat. Leireillä varataan mahdollisuuksia myös koko perheen yhdessäololle ja ohjelmalle. Leirit kestävät perjantai-illasta sunnuntai-iltapäivään ja ne ovat avoimia kaikille lapsiperheille. Leirit järjestetään Hauhon lomakeskuksessa (Hämeenlinnasta noin 25 km).

Koska Toimiva Perhe -kurssi kestää kokonaisuudessaan noin 24 tuntia, jokainen osallistujaperhe pääsee kahdelle leirille saman leiriporukan kanssa. Näin kurssista muodostuu vanhemmille eheä kokonaisuus ja leiriläisistä tiiviimpi yhteisö. Leirejä järjestetään kaikkiaan 14 (7 kurssia) vuosien 2022-2024 aikana.

Viikonloppuihin mahtuu kurssiohjelman, saunomisen ja iltanuotioiden lisäksi keskusteluja, lepäämistä ja mahtavan keittiöhenkilökuntamme valmistamaa herkullista ruokaa. Majoittuminen tapahtuu sisätiloissa, eikä osallistuminen vaadi mitään erityistaitoja tai välineitä aikuisilta tai lapsilta.

Leirillä pyritään luomaan koko leiriporukan keskuuteen kannustava ilmapiiri, jonka myötä jokainen saa jakaa arjen iloja sekä haasteita, puhua mieltä askarruttavista asioista ja saada muilta tukea. Leirien aikana on mahdollisuus saada lisätietoa myös hankkeen yhteistyöjärjestöjen toiminnasta.

Hankkeen viikonloput ovat avoimia kaikille lapsiperheille. Perheen koko tai muoto voi olla millainen tahansa, eli mukaan voi tulla yksi tai useampi vanhempi/huoltaja/kasvattaja ja yksi tai useampi lapsi.

Hankkeen leirit ovat STEA-rahoitteisia, joten hakuaikana leiripaikat jaetaan hakemukseen kirjoitettujen sosiaalisten, taloudellisten ja/tai terveydellisten perustelujen sekä Toimiva perhe -kurssille osallistumiseen osoitetun motivaation perusteella.

Vanhempien suorittaessa Toimiva perhe -kurssia viikonloppujen aikana, lapset ovat ohjaajien vastuulla. Viikonloppuihin osallistuminen vaatiikin sen, että lapset pystyvät olemaan vanhemmistaan erossa ja ohjaajien vastuulla useamman tunnin ajan. Ohjaajia on paikalla vähintään kaksi / 20 lasta, hieman ikäjakaumasta riippuen.

Kurssien hinta

150 € / aikuinen, 75 € / 3-17v lapsi, 50 € / alle 3v lapsi

Hintaan sisältyy:
– Kaksi leiriviikonloppua Hauhon Lomakeskuksessa täysihoidolla (ruuat, majoitus, liinavaatteet)
– Toimiva perhe -kurssi (noin 24h) + kaikki materiaalit
– Leiriviikonloppujen välillä tarjolla oleva Toimiva perhe -ohjaajan tapaaminen ja etäryhmätapaaminen

Yhteiskuljetus Hämeenlinna-Hauho-Hämeenlinna 20 € (10 € /suunta).
Leirikeskukselle voi saapua myös omalla kyydillä, parkkipaikkatilaa löytyy hyvin. Tarkka osoite on Akkijärventie 221, 14770 Hämeenlinna.

Kurssin hintaan voi kysyä avustusta oman kunnan tai seurakunnan perhepalveluista.

Seuraavat kurssit:


Kurssi 2: 9.–11.12.2022 & 27.–29.1.2023 (haku päättynyt)
HAKU KÄYNNISSÄ! Kurssi 3: 17. –19.3.2023 & 5.–7.5.2023
(haku päättyy 11.11.2022). Hae kurssille tällä lomakkeella.

Tervetuloa mukaan!

Lisätiedustelut tästä leiritoiminnasta Lasten Kesä ry:ltä.