Järjestön vuosikokouksessa koettiin iloisia jälleennäkemisiä ja palkittiin pitkäaikaistoimijoita

22.11.2021

Suomen Monikkoperheet ry:n sääntömääräistä vuosikokouspäivää vietettiin lauantaina 20.11. Jyväskylässä Sokos Hotel Alexandrassa. Paikan päällä oli parikymmentä edustajaa jäsenyhdistyksistä, Suomen Monikkoperheet ry:n omasta hallituksesta sekä henkilöstön väki. Pääsimme pitkästä aikaa tapaamaan kasvotusten. Päivän ohjelmassa oli kokouksen lisäksi yhdistystoimijoillemme suunnattu viestintäkoulutus sekä illallinen.

Illan ohjelmaan sisältyi myös kunniakirjojen jako. Kunniakirjojen jaossa olikin monen vuoden tauon jälkeen jaossa myös kultaiset kunniakirjat ja ansiomerkit pitkäaikaisille toimijoille. Kultainen kunniakirja ja ansiomerkki myönnetään vähintään 12 vuoden aktiivisesta toiminnasta järjestössämme ja/tai jäsenyhdistyksessä.

Kultaiset ansiomerkit myönnettiin seuraaville henkilöille (aakkosjärjestyksessä):

Sirpa Aalto, hän on Pohjois-Suomen Monikkoperheet ry:n entinen puheenjohtaja ja hallitusaktiivi. Sirpa on toiminut myös Suomen Monikkoperheet ry:n hallituksen jäsenenä sekä erittäin pitkäaikaisena aktiivisena toimijana valtakunnallisen Monikkoperheet-lehtemme lehtityöryhmässä.

tutkija, FT Kristiina Heinonen, hän toimii lehtorina Metropolia ammattikorkeakoulussa Terveyden osaamisalueella. Kristiina toimii järjestön asiantuntijana mm. asiantuntijatyöryhmässä ja monikkoperheitä koskevien tietomateriaalien tuottamisessa ja hän on tehnyt väitöstyön monikkoperheiden elämismaailmasta. Hän on näyttöön perustuvan monikkoperheiden ohjaamisen puolestapuhuja hoitotieteessä ja hoitotyössä. Kristiina on mukana myös kansainvälisessä yhteistyössä mm. kaksostutkimuksen kongressien asiantuntijana.

Helsinkiläinen Anniina Lavikainen on ollut toiminnassa mukana vuodesta 2007 alkaen ollen pitkäaikainen vaikuttamistyöryhmämme jäsen. Anniina on myös toiminut Suomen Monikkoperheet ry:n hallituksen jäsenenä sekä on yksi Kiehtova kaksosuus -tietokirjaan (2020) kirjoittaneista.

Sina Rasilainen on Päijät-Hämeen Monikkoperheet ry:n pitkäaikainen puheenjohtaja ja hallitusaktiivi. Sinalla on myös takanaan vuodet Suomen Monikkoperheet ry:n hallituksen jäsenenä ja hän on erittäin pitkäaikainen Monikkoperheet-lehtityöryhmän aktiivitoimija ja ns. julkkisreportterimme.

Yllä olevien monikkovanhempien ja vapaaehtoistoimijoiden lisäksi kultaisella ansiomerkillä ja kunniakirjalla muistettiin järjestösihteeri Tiina Matalaa, jolla on tänä vuonna täyttynyt työvuosia järjestön palveluksessa 20 vuotta.

Hopeiset ja pronssiset kunniakirjat myönnettiin seuraaville henkilöille:

Hopeisen kunniakirjan vähintään kahdeksan vuoden toiminnasta saivat Pohjois-Karjalan Monikkoperheet ry:n puheenjohtaja Sannamari Kiviranta, Suomen Monikkoperheet ry:n puheenjohtaja Heli Laurila sekä Helsingin Seudun Monikkoperheet ry:n puheenjohtaja Eeva Tokoi. Lisäksi huomioitiin tänä syksynä aiemmin hopeisen kunniakirjan saanut Päijät-Hämeen Monikkoperheet ry:n aktiivi Matti Jäppinen.

Pronssinen kunniakirja, vähintään viiden vuoden aktiivisesta toiminnasta, myönnettiin Suomen Monikkoperheet ry:n varapuheenjohtaja Heidi Hukalle sekä hallituksen jäsenelle Maaria Korhoselle. Molemmilla takanaan aktiivivuodet myös omassa alueyhdistyksessä, Heidillä Päijät-Hämeen Monikkoperheet ry:ssä ja Maarialla Pohjois-Suomen Monikkoperheet ry:ssä. Lisäksi huomioimme tänä syksynä aiemmin pronssisen kunniakirjan saaneen Päijät-Hämeen Monikkoperheet ry:n aktiivin Tarja Kallion.

Onnea kaikille kunniakirjoja ja ansiomerkkejä saaneille ja isot kiitokset työstänne järjestön ja jäsenyhdistysten hyväksi!

Päivän aikana kukitimme myös Kaakon yhdistyksen edustajana toimineen Marko Oikaraisen ja onnittelimme häntä vielä 10.11.2021 myönnetystä Vuoden Isä -palkinnosta.

Kuvassa vasemmalta Heli Laurila, Tiina Matala, Sina Rasilainen, Anniina Lavikainen, Matti Jäppinen, Eeva Tokoi, Sannamari Kiviranta, Tarja Kallio, Maaria Korhonen ja Heidi Hukka.
Paikalle olivat estyneitä tulemaan Kristiina Heinonen ja Sirpa Aalto. He saavat kunniamerkkinsä myöhemmin.