Kaksosten päivänä puhutaan kaksosuuden voimasta ja yksilön ainutlaatuisuudesta

19.01.2022

Mediatiedote, 19.1.2022

Kaksosten päivänä 2.2.2022 tapetille nostetaan kaksosena olemisen monet eri puolet. Suomen Monikkoperheet ry järjestää päivänä maksuttoman webinaarin, jonka teemana on Kaksonen – rakas kumppani, kilpailija, kohtalotoveri. Miten yhdistää kaksosuuden voima ja yksilön ainutlaatuisuus? Puhujina toimivat näyttelijä, kaksonen Elena Leeve, lastenpsykiatri Tuulikki Trias sekä toiminnanjohtaja Ulla Kumpula. Tapahtuman juontaa toimittaja Maarit Tastula.

-Kaksosten päivän webinaarin kuuntelijat pääsevät kuulemaan käytännönläheisesti niistä erityisistä tilanteista, joiden kanssa niin kaksoset itse kuin heidän vanhempansa elävät, kuten tasapuolisuuden noudattaminen, kaksosten keskinäinen riippuvuus ja kilpailu sekä heidän yksilöllisen kohtaamisen tärkeys, Suomen Monikkoperheet ry:n toiminnanjohtaja Ulla Kumpula kertoo.

Suomen Monikkoperheet ry:n järjestämä webinaari on maksuton ja se on toteutettu lahjoitusvaroin. Ilmoittautuminen webinaariin tapahtuu 28.1.2022 mennessä oheisen linkin kautta.

Kaksosten päivä on perheiden juhlapäivä

Webinaarin ohessa perheet voivat juhlistaa Kaksosten päivää kotona oman perheen kesken. Suomen Monikkoperheet ry:n alueyhdistysten tapahtumat ovat tänä vuonna koronarajoitusten vuoksi hyvin pienimuotoisia. Ajantasaiset tiedot alueellisista Kaksosten päivän tapahtumista on saatavilla alueyhdistysten sivuilta.

Juhlahumuun voit liittyä myös Suomen Monikkoperheiden some-kanavilla. Viestintäkanavat päivään liittyen ovat Facebook-sivut Valtakunnallinen Kaksosten päivä ja Suomen Monikkoperheet ry sekä Instagram-tili Monikkoperheet ja Twitter-tili Suomen Monikkoperheet ry. Kaksosten päivään liittyvissä postauksissa suosittelemme käyttämään hashtagia #kaksostenpäivä.

Kaksosten päivä on Suomen Monikkoperheet ry:n lanseeraama juhlapäivä, jota vietetään nyt kolmattatoista kertaa. Päivän tarkoituksena on nostaa esiin monikkoperheiden ja monikkosisarusten kannalta tärkeitä kysymyksiä.

Suomen Monikkoperheet ry toivottaa kaikille kaksosille ja heidän perheilleen hyvää Kaksosten päivää!


2.2.2022 Kaksosten päivän webinaari

Kaksonen – rakas kumppani, kilpailija, kohtalotoveri.
Miten yhdistää kaksosuuden voima ja yksilön ainutlaatuisuus?

Webinaarin sisältö ja ohjelma nähtävillä Kaksosten päivä -sivulla.


Lisätietoja:

Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Raisa Ojaluoto
koordinaattori@monikkoperheet.fi, P. 045 882 5383

Toiminnanjohtaja Ulla Kumpula
toiminnanjohtaja@monikkoperheet.fi, 050 3280 730

Kaksosten päivän www-sivu: https://monikkoperheet.fi/toiminta/kaksosten-paiva/

Webinaarin tapahtuma-sivu Facebookissa: https://www.facebook.com/events/451117210085081

Suomen Monikkoperheet ry: Suomen Monikkoperheet ry on Suomessa toimivien alueellisten monikkoperheyhdistysten valtakunnallinen kattojärjestö. Järjestö on perustettu vuonna 1995. Toiminnan päätavoitteita ovat kaksos-, kolmos- ja nelosperheistä kertovan tiedon jakaminen, edunvalvonta ja vertaistuki. Suomessa toimii tällä hetkellä vapaaehtoisvoimin 16 alueellista monikkoperheyhdistystä, jotka järjestävät tapahtumia ja toimintaa jäsenistölleen omalla toimialueellaan.

Monikkoperheet: Monikkoperheellä tarkoitetaan perhettä, johon syntyy kerralla kaksi tai sitä useampi lapsi. Suomessa syntyy vuosittain kaksoset noin 600-700 perheeseen ja kolmoset noin 5-10 perheeseen. Nelosia syntyy harvoin. Kaksosista kolmasosa on perimältään identtisiä.

Mediatiedote STT-infossa