Vanhemmuuden päivää vietetään 1.6.

27.05.2024

Suomen Monikkoperheet ry kuuluu Väestöliiton koordinoimaan Kannustavan vanhemmuuden -verkostoon.
Tulevan viikon aikana vietämme yhteistä teemaviikkoa, joka huipentuu 1.6. vietettävään YK:n kansainväliseen Vanhemmuuden päivään.

Kampanjassa ovat mukana Väestöliitto, Suomen ev.lut. kirkko, Familia, Suomen Uusperheiden Liitto, Adoptioperheet, Sateenkaariperheet, Yhden Vanhemman Perheiden Liitto, ADHD-liitto, Marttaliitto, Kasper -Kasvatus- ja perheneuvonta ry, Suomen Monikkoperheet, Miessakit, Lastensuojelun Keskusliitto sekä Ensi- ja turvakotien liitto.

Kampanjaviikon ajan haluamme tuoda esille, että vanhemmuus on maailman tärkein tehtävä, jossa jokainen tarvitsee jossain vaiheessa muiden tukea. Silti liian moni sinnittelee hankalassa paikassa yksin. Omaa huoltaan saattaa vähätellä tai avun pyytäminen hävettää. Näin ei pitäisi olla, sillä vanhemmuudessa ei ole tarkoitus pärjätä yksin.

Näytetään yhdessä, että vanhemmuus on joukkuelaji ja avun pyytäminen on vahvuutta, viisautta ja rakkautta. Jos olet joskus saanut tukea vanhemmuuteesi ystäviltä, perheeltä, järjestöiltä tai julkisista perheiden palveluista – ole ylpeä siitä – olet toiminut viisaasti.

Poistetaan yhdessä turhat esteet avun pyytämiselle, jotta jokainen perhe Suomessa pärjäisi paremmin.

Hyvää Vanhemmuuden päivää 1.6.2024!

Osoita ylpeytesi ja tukesi perhejärjestöjen yhteiselle kampanjalle Vanhemmuuden päivän alla vaihtamalla oheinen kuva Facebookin kansikuvaksesi.

#VanhemmuudenPäivä

#MinuakinOnTuettuVanhemmuudessa

#VanhemmuusOnJoukkuelaji

#KiitosTuestaVanhemmuudessani

Tutustu Kannustavan vanhemmuuden -kumppaniverkostoon osoitteessa https://suomenkasper.fi/jarjestoista-tukea-vanhemmuuteen/